pühapäev, 2. juuli 2017

Heategu

Miks ma panustan heategevusse?
Mind motiveerib elus vajadus anda oma panus, olla kellelegi vajalik ja kasulik - see tekitab minus hea tunde. Minu elu mõte on olla järjest õnnelikum. Kui tunnen, et olen kellegile vajalik ja kasulik, teeb see mind õnnelikumaks. Arvan, et heategevus on selleks suurepärane vahend.
Kuidas saab teiste aitamine õnnelikumaks teha, küsite? Väga hea, et küsisite - vastan meeleldi!
Me kõik soovime olla armastatud, õnnelikumad ja hästi koheldud, aga millegipärast ootame, et seda kõike pakuksid meile teised inimesed. Tegelikult on potentsiaal kõiki neid tundeid tunda meie endi sees olemas ning kiireim viis neid tundeid esile kutsuda, on pakkuda neid samu asju kellelegi teisele - paradoksaalsel kombel tunneme aga neid tundeid siis ka ise ning eesmärk ongi saavutatud. Kõik algab iseendast!
Universumis kehtib põhjus-tagajärg seos - sinu teod annavad tulemusi ning sellega lood sa ise enda elu.
Kui sa tahad, et teised inimesed midagi sulle pakuksid, tuleb esmalt pakkuda kõigepealt neile seda, mida nemad vajavad. Kui sa tahad, et teised sind toetaksid ja aitaksid, tuleb kõigepealt aidata teisi. Kui sa tahad saada jõukaks, tuleb kõigepealt õppida tingimusteta andma.
Heategu ei pea alati olema rahaline. Vahel saame kedagi aidata hea sõnaga, pakkuda kellelegi lohutust, teda kuulata, veetes temaga aega või julgustades teda oma hirmudest üle saama. Aidates kellelgi rongis ratta rippuma tõsta, kes seda ise ei jaksa, tekitab see ka endas hea tunde ning ühtlasi aitad sellega iseennast, sest su enesetunne paraneb.
Kui sa oled tänulik, ei saa sa samal ajal olla mures ega vihane. Samuti ei saa sa samal ajal olla heatahtlik ja õnnetu. Aidates teisi, suurendad sa sellega ka enda õnnetunnet.
Kahjuks ei saa me alati ise kohal olla. Küll aga saame kedagi aidata väikese rahasummaga.
Ühtsuses peitub suur jõud. Kui üks inimene panustab kuus 5 eurot, ei muuda see suure tõenäosusega tema elukvaliteeti mitte kuidagi ning sellega ei saa eriti palju ka teisi aidata. Kui aga 100 inimest annavad 5 eurot kuus, saab sellega juba nii mõndagi ära teha.

Sa ei saa aidata kõiki, aga kõik saavad aidata kedagi.
Teistele head tehes saad sa endas kasvatada ka küllusementaliteeti - teistele midagi andes ei jää sa ise millestki ilma, sest vastutasuks saad sa ise hea tunde, teised tahavad ka sind aidata ning kõik head asjad tulevad sulle ringiga tagasi.
Sellega saad sa teha maailma paremaks, anda oma panuse ning oled lõpuks ka ise õnnelikum. Oled ise eeskuju ja võtad oma elu ohjad enda kätte.
Mulle meeldib IK Heategevusfondi jätkusuutlikkuse põhimõte. Kuna sissepandud raha investeeritakse ja pannakse kasvama, siis kasvatab raha ise oma heategemise jõudu, üks väike panus teeb head ka edaspidi ning tänu sellele ei saa heategu kunagi otsa.
Üksinda jõuab küll kiiresti, aga koos jõuame kaugemale.

Kui soovid lähemalt teada saada, mis on Investeerimisklubi Heategevusfond või kuidas sinna panustada, saab seda teha siin: https://igaveneheategu.ee/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar